Stefan Banica Jr., cel mai bine platit artist

Data publicarii: 18-08-2006
Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM) a publicat o lista cu artistii care au avut cele mai mari incasari din drepturile conexe celor de autor, pentru anul 2005, a spus vineri directorul general al institutiei, Stefan Gheorghiu, intr-o conferinta de presa. Grupul de actori din serialul "Trazniti in NATO", difuzat de Prima TV,  a incasat cea mai mare suma din drepturile conexe celor de autor, in 2005, potrivit top-ului intocmit de CREDIDAM. Pe locul doi s-a situat Stefan Banica Junior, care a devenit astfel cel mai bine platit interpret din Romania.  Banica este urmat de Nicola, in top-ul celor mai bine remunerati artisti, din plata drepturilor conexe. Oficialii organizatiei nu au dat publicitatii sumele incasate de artisti. In 2004, topul CREDIDAM a fost condus de formatia 3rei Sud Est, urmata de Holograf si Andra.

La capitolul sume varsate de catre firme, clasamentul a fost facut pe domenii de activitate. Astfel, dintre operatorii prin cablu, cei mai multi bani i-a platit compania RCS&RDS, urmata de UPC Romania SA si de Astral. Dintre posturile de radio, Societatea Romana de Radiodifuziune a platit cel mai mult, urmata de Kiss FM si Europa FM. Televiziunea care a platit cele mai mari sume pentru drepturi conexe a fost Prima TV, iar pe locurile doi si trei s-au clasat Etno TV, respectiv, UTV. La capitolul difuzare de muzica ambientala, Petrom este lider, urmat de TAROM si RATB.

Directorul general al CREDIDAM spune ca organizatia pe care o conduce a reusit sa stranga, in cursul anului trecut, suma de 10.400.000 de lei noi. Din acesti bani, 15 procente au fost pastrate pentru cheluielile institutiei, iar restul au reprezentat plati catre interpreti.

CREDIDAM este o organizatie non-profit ce colecteaza si repartizeaza banii cuveniti artistilor din difuzarea inregistrarilor comerciale pe teritoriul Romaniei la posturile de radio, TV, companii de cablu, restaurante, hoteluri sau discoteci. Organizatia are in prezent 6.200 de membri, actori, balerini sau muzicieni.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: