Actionarii PAID vor discuta in 4 ianuarie situatia presedintelui Pool-ului

Data publicarii: Astazi, 02-12-2009 | Actualitate

Actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) vor discuta, intr-o sedinta din 4 ianuarie 2010, situatia presedintelui PAID, Constantin Toma, in conditiile in care acesta este presedinte si director general la Omniasig VIG, iar VIG nu este membru al PAID.

"AGA este prevazuta in ianuarie 2010, pe 4 ianuarie. Se va discuta situatia domnului presedinte in conditiile in care este executiv in cadrul VIG, iar VIG-ul nu este membru", a afirmat presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, care este si vicepresedinte al PAID.

El a adaugat ca, in cadrul sedintei, se vor discuta, printre altele, si bugetele pentru 2010.

Potrivit unor surse din piata, Constantin Toma, care a fost ales presedinte al PAID la inceputul lunii octombrie, urma sa se retraga de la conducerea Omniasig, insa acesta si-a reinnoit mandatul de presedinte si director general.

Societatile de asigurari care au semnat actul constitutiv de infiintare a PAID sunt Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig, Ardaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns Romania, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari si ABC Asigurari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: