Top 10 cele mai prietenoase tari

Data publicarii: 03-12-2009 | Lifestyle

Orientul Mijlociu este cunoscut, mai ales, pentru vastele rezerve de petrol si, in directa legatura, pentru conflictele interminabile generate de aceste resurse. Desi putin ar spera sa gaseasca aici o atomosfera primitoare, cateva exceptii arunca o cu totul alta lumina asupra zonei.

Intr-un recent studiu realizat de banca britanica HSBC, Bahrainul, un mic stat din Orientul Mijlociu, a fost numit drept cea mai prietenoasa tara. Cercetarea a fost efectuata prin chestionarea angajatilor care isi desfasoara activitatea in alta tara decat cea de origine.

Bahrainul a fost apreciat de expati pentru usurinta inceperii unei noi vieti pentru ei si familiile lor, accesul la servicii medicale, casele decente, usurinta stabilirii de noi prietenii si intrarii in noi grupuri sociale.

Statul arab nu s-a bucurat insa de aceeasi apreciere in clasamentul general intocmit de HSBC, al celor mai atractive tari pentru expati, in care primele pozitii sunt ocupate de Canada, Australia si Tailanda. Raportat strict la deschiderea fata de straini, cele mai prietenoase 10 tari au fost:

  1. Bahrain
  2. Canada
  3. Australia
  4. Tailanda
  5. Malaiezia
  6. Africa de Sud
  7. Hong Kong
  8. Singapore
  9. Spania
  10. SUA

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: