IT-ul va angaja si in 2010

Data publicarii: 03-12-2009 | Finante-Banci

Recuperatorii de creante, oamenii de vanzari si specialistii din IT par a fi singurii care si-ar mai putea gasi un loc de munca in prima parte a anului viitor, conform previziunilor specialistilor in resurse umane. La polul opus se afla angajatii din constructii, agricultura, dar si comunicare.

Anul 2010 nu vine cu o nota opti-mista in ceea ce priveste recrutarile, in opinia expertilor in resurse umane. De altfel, head hunterul George Butunoiu spune ca noul an nu va fi foarte diferit de 2009. "Nu cred ca va fi niciun domeniu in care se vor cauta oameni mai multi in 2010, fata de 2009. Vor fi doar firme, la nivel individual, carora le va merge poate mai bine si vor angaja. Nu cred intr-o revenire a unui anumit domeniu si nu am auzit pe nimeni care sa creada asa ceva. si asta, cel putin in prima jumatate a anului viitor", spune Butunoiu.

TVA-ul si vanzarile, preocuparile managerilor

Head hunterul crede ca in prima parte a anului se vor face in continuare concedieri. Opinia sa este sustinuta de Cezar Istratescu, managing partner la IC Resource, care spune ca in

acest an de criza cele mai multe recrutari, si aproape singurele, au fost facute in vanzari, acolo unde firmele au incercat sa-si revigoreze afacerea apeland la oameni mai competenti. Angajari s-au mai facut si in domeniul financiar, dar doar pentru reducerea si eficientizarea costurilor.

"In 2010 se va pastra acelasi trend, posibil chiar cu alte disponibilizari. Nu se intrevede nimic vesel pentru anul viitor. Toate bugetele realizate de companii pentru prima parte a anului 2010 sunt concentrate pe costuri si vanzari si minimum pe comunicare, promovare, imagine", precizeaza Cezar Istratescu. Managerii sunt preocupati, la acest final de an, de cresterea TVA-ului si a preturilor alimentelor de baza, nu se gandesc la angajari.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: