Italia a lansat o actiune de control la sucursalele bancilor austriece

Data publicarii: 03-12-2009 | Finante-Banci

Fiscul italian si politia financiara au anuntat joi ca au lansat o operatiune de control in cadrul sucursalelor bancilor austriece, dupa cele efectuate in octombrie in cadrul bancilor elvetiene, pentru a combate evaziunea fiscala, relateaza AFP.

"Sucursalele bancilor austriece sunt in centrul noilor operatiuni comune" ale politiei financiare si ale administratiei fiscale, arata un comunicat emis de cele doua autoritati.

"Cea de-a doua etapa a controalelor, ce au inceput pe 27 octombrie printr-o operatiune comuna in cadrul a 76 de sucursale bancare elvetiene, vizeaza un alt grup cu grad de risc ridicat", mai precizeaza comunicatul.

Fiscul si politia financiara vor sa verifice daca aceste institutii bancare isi respecta "obligatiile de comunicare" a operatiunilor bancare efectuate de clienti.

Administratia fiscala a declarat pentru AFP ca 38 de sucursale ale bancilor Alpenbank, Hypo Tirol Bank, Karntner Sparkasse si Hypo Alpe Adria Bank au fost controlate in cadrul operatiunii.

Operatiunea lansata pe 27 octombrie pentru bancile elvetiene a nemultumit autoritatile din Elvetia, care l-au convocat pe ambasadorul italian si au suspendat negocierile cu Roma, pentru semnarea unui acord impotriva dublei impuneri.

Dupa ce a semnat 12 conventii asupra schimburilor de informatii fiscale si dupa ce si-a asumat legislatia cu privire la practica secretului bancar, Austria a fost scoasa la sfarsitul lunii septembrie de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale intocmita de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: