Angajatii europeni nu au incredere in manageri

Data publicarii: 06-12-2009 | HR/Cariere

Un studiu efectuat de Kenexa Research Institute (KRI), furnizor global de solutii pentru managementul resurselor umane, a aratat ca increderea angajatilor europeni in manageri rar depaseste 50%.

Sondajul KRI a fost realizat prin chestionarea a 22.000 angajati din 18 tari cu economii dezvoltate. Conform rezulatelor, un bun manager trebuie sa aiba un impact puternic asupra echipei pe care o conduce si sa creeze un nivel ridicat de implicare.

Angajatii au numit capacitatea de a crea coeziune intr-o echipa si capacitatea de a se impune ca lider, drept principalele calitati pe care trebuie sa le aiba sefii. Pe langa acestea, tinerea promisiunilor, evaluarea corecta a performantelor subalternilor, fructificarea ideilor angajatilor, viteza de reactie si buna comunicare au fost alte calitati obligatorii mentionate de cei chestionati.

"Managerul eficient arata respect fata de ceilalti, ii apreciaza la adevarata valoare, este un bun organizator, comunica cu usurinta si ofera feedback angajatilor. Desi este usor de definit conceptual, multi manageri au dificultati in asimilarea acestor standarde", spune Jack Wiley, direcotor executiv al KRI.

Conform studiului, angajatii indieni au cea mai mare incredere in manageri, 68% dintre acestia declarandu-se multumiti de activitatea sefului lor. Brazilienii sunt pe locul doi, cu 61% iar americanii pe trei, cu 60%. Rusia si tarile din Orientul Mijlociu au un procent de 57%, Canada 56%, China 53%, Germania 51%, Marea Britanie 50%, in vreme ce angajatii din Spania, Italia, Japonia si Franta sunt cei mai dezamagiti, cu procente sub 50%.

Redactia BankNews.ro