Guvernul britanic vrea sa supraimpoziteze bonusurile acordate de banci

Data publicarii: 07-12-2009 | Finante-Banci

Guvernul britanic vrea sa introduca un impozit suplimentar pentru primele bancare in cadrul proiectului de buget pentru anul fiscal 2010-2011, ce urmeaza sa fie prezentat miercuri de ministrul de finante Alistair Darling, relateaza AFP.

Darling analizeaza un impozit ce vizeaza primele care depasesc un anumit nivel, pe o perioada limitata, potrivit Financial Times. BBC a anuntat ca un asemenea impozit ar putea sa vizeze nu numai bancile britanice, dar si bancile straine ce au sucursale in Londra.

"Intr-o perioada dificila ca aceasta, cred ca oamenii vor intelege ca umerii cei mai puternici vor trebui sa suporte greutatile cele mai mari", a declarat Darling, intr-un interviu.

Cu cateva luni inainte de alegerile legislative, un asemenea impozit ar fi popular intr-o tara in care populatia este nemultumita de banci, ce au revenit la obiceiul de a plati prime uriase, fara a lua in considerare fondurile imense primite din banii contribuabililor.

Darling va prezenta un prim proiect de buget in contextul adancirii puternice a datoriei publice si majorarii deficitului la 12,4% din produsul intern brut (PIB).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: