Fitch a scazut ratingul celor mai importante cinci banci grecesti

Data publicarii: 09-12-2009 | International

Agentia de rating financiar Fitch a revizuit in scadere cu o treapta ratingurile pentru credite pe termen lung ale celor mai mari banci grecesti, National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias, ATEbank si Piraeus Bank, potrivit paginii online a cotidianului Capital.gr.

Fitch a coborat calificativul pentru credite pe termen lung ale NBG, Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank de la "A-" la "BBB+", respectiv ratingul ATEbank de la "BBB" la "BBB-", conform comunicatului agentiei de evaluare financiara.

De asemenea, agentia a coborat si calificativul suveran al Greciei la "BBB+" cu perspective negative. Analisii estimeaza ca noile calificative ar putea intarzia revenirea economica a tarii si mai ales a sectorului financiar.

Toate cele cinci banci au datorii insemnate fata de guvernul grec, iar scaderea ratingului de tara ar putea deteriora si mai mult pozitia lor, prin amplificarea perceptiei de risc. Economistii greci sunt de parere ca bancile ar putea sa-si reduca investitiile in Europa Centrala si de Est, zona in care detin in momentul de fata active substantiale.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: