Casa care se invarte dupa soare

Data publicarii: 09-12-2009 | Lifestyle

O familie din Australia si-a dorit o casa in permanenta luminata de soare, si, cum pe acest continent sunt putine zile innorate, singura problema era schimbarea directiei constructiei, astfel incat camerele sa fie inundate de la rasarit pana la apus de raze.

Solutia gasita a fost amplasarea casei octogonale pe un ax mobil, capabil sa realizeze o rotatie de 360 de grade. Intreg mecanismul este pus in miscare de doua motoare nu mai mari decat cele ale unei masini de spalat, controlate de un calculator central.

Ideea le-a venit in timpul unei discutii cu vecinii care tocmai isi construisera o noua casa. Ei le-au spus celor doi ca si-ar fi dorit sa orienteze casa cu cateva grade mai spre nord. Pentru a fi siguri ca locuinta lor nu va avea astfel de probleme, au decis sa puna casa pe o structura mobila.

"Este un loc magic pentru ca poti sa profiti din plin de vreme si de ce este in jur. Singurul inconvenient este ca, uneori te poti simti dezorientat", spune Luke Everingham, proprietarul casei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: