A fost prins autorul celei mai mari fraude prin intermediul eBay

Data publicarii: 16-12-2009 | International

In Marea Britanie, Gary Bellchambers parea sa duca o viata modesta, neavand mai mult decat o casa minuscula si un vechi Ford Escort. In Tailanda insa viata lui era cu totul diferita. Aici era cunoscut de toti drept un prosper om de afaceri, avea o casa luxoasa si un yaht de 1,5 milioane lire sterline.

Secretul prosperitatii lui si, totdata, a vietii duble traite timp de mai multi ani de zile, a fost o afacere online prin care vindea produse contrafacute dar prezentate ca fiind originale prin intermediul site-ului de licitatii eBay.

Principalele produse cu care a reusit sa stranga o avere de mai multe milioane de lire sterline au fost mingiile de golf vandute peste tot in lume. Desi erau descrise ca produse autenice, de buna calitate, in realitate acestea erau facute in mici ateliere locale.

Frauda pusa la cale de acesta a fost descoperita dupa ce mai multi clienti s-au plans institutiilor insarcinate cu protectia consumatoului de slaba calitate a bunurilor furnizate. Desi, in general, Bellchambers despagubea clientii nemultumiti, pentru a nu le da ocazia sa se planga autoritatilor, cativa au preferat sa mearga mai departe.

Alte produse contrafacute vandute de Bellchambers in cantinati mari erau cardurile de memorie, imbracamintea si accesoriile sportive. Pretul era doar cu cateva procente mai mic decat cel al bunurilor originale, desi costul de fabricatie era cu peste 50% mai mic.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: