Unde isi petrec sefii Sarbatorile

Data publicarii: 16-12-2009 | Lifestyle

Statiunile montane din Romania sunt locurile unde unii dintre cei mai renumiti manageri romani vor merge de Revelion. Chiar daca sunt celebri si bogati, de Sarbatori, multi manageri de top prefera sa stea aproape de casa, din cauza oboselii sau a afacerilor pe care le urmaresc non-stop.

Daca ne-am imaginat ca un manager de companie multinationala, un milionar in euro va profita de faptul ca isi permite sa mearga in orice colt al lumii ca sa se distreze de Revelion sau de Craciun, ei bine, ne-am inselat.

Obositi de strategiile de lupta impotriva crizei financiare, ei vor prefera in acest an sa se relaxeze la "Cabana Plapumioara", in detrimetul destinatiilor luxoase. De exemplu, Ioan Niculae, care detine o avere de peste 1,2 miliarde de euro, potrivit estimarilor facute de Forbes Romania, va petrece Craciunul alaturi de familie la casa sa din oraselul teleormanean Zimnicea, iar Revelionul la Busteni, unde are o cabana.

Un alt motiv pentru care aleg sa stea acasa sau, in cel mai bun caz, sa plece in statiuni montane din Romania sau din Bulgaria, este faptul ca vor sa fie aproape de afaceri, sa se poata intoarce imediat la sediul central al firmei in cazul in care "doamne fereste, se intampla ceva", potrivit lui Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil.

Afaceri non-stop

Totodata, chiar daca se plang ca stresul le-a intins nervii la maximum, majoritatea managerilor isi vor lua cu ei in vacanta laptopurile si vor pastra legatura cu partenerii de afaceri si cu angajatii in cazul in care acestia au nevoie de ei.

"Chiar daca sunt in vacanta, in fiecare zi lucrez doua ore pe zi. In concediu imi vin idei de taieri de costuri sau de dezvoltare. Plus ca vad lucrurile mai bine de departe decat de la Bucuresti unde nu vad padurea de copaci", afirma Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame Romania. De asemenea, Marius Ghenea, presedintele FIT Distribution, isi va lua "ustensilele business" cu el tocmai pe plajele insorite din Malaezia si Singapore unde va petrece Revelionul. "Legatura prin e-mail este indispensabila in orice zi a anului, asa ca voi avea, ca de obicei, laptop-ul cu mine", a punctat Ghenea.

Sunt insa si manageri precum Maria Grapini, presedintele Pasmatex, sau Gilda Lazar, corporate affairs director la producatorul de tigarete JTI Romania, care nici nu vor sa auda de serviciu in aceasta perioada. "Nici nu vreau sa aud de e-mailuri sau de business-uri doua-trei zile cat voi fi plecata de Revelion la Gura Humorului. De asemenea, la telefon voi raspunde doar celor foarte apropiati", a afirmat, raspicat, Grapini.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: