Americanii nu cred in incalzirea globala

Data publicarii: 17-12-2009 | Mediu

Aproape jumatate dintre americani spun ca sunt doar intr-o foarte mica masura sau deloc ingrijorati de schimbarile climatice, in timp ce doar 35% se declara mediu sau serios ingrijorati de aceste aspecte, conform unui studiu condus de Zogby.

Firma a realizat un sondaj similar si in urma cu doi ani, la acea data numarul celor indiferenti la problemele puse de incalzirea globala fiind cu 10% mai mic. Practic, potrivit datelor comparate ale celor doua sondaje, lucrurile s-au inversat, in numai doi ani procentul scepticilor depasindu-l pe cel al persoanelor ingrijorate de poluare.

"Cred ca oamenii reactioneaza la ceea ce vad in jurul lor. In ultimii ani manifestarile climatice din SUA, mai ales din partea de est, au fost la limita normalului", spune Stephen Harned, directorul Asociatiei Nationale de Meteorologie.

Studiul mai arata ca doar 44% dintre cetatenii americani cred ca SUA ar trebui sa ia masuri pentru reducerea consumului de energie, fapt asimilat de respondenti cu o schimbare a stilului de viata.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: