Ce cadouri isi doresc romanii de Craciun?

Data publicarii: 17-12-2009 | Diverse

Desi spera sa gaseasca sub brad cosmetice si parfumuri, romanii le cumpara celor dragi obiecte cat mai utile ca daruri de Craciun. La randul lor, au parte de acelasi tratament pragmatic. Asteptam de la Mos Craciun obiecte extravagante si in final ajungem sa ne multumim si cu lucrurile de care nu ne putem lipsi, precum o haina, o pereche de manusi sau una de bocanci.[...]

Cumpatare la raft

Peste doua treimi dintre romani se vor orienta in acest an catre cadouri utile, eventual obiecte vestimentare sau diverse lucruri necesare intr-o casa si vandute la reduceri in magazine.

Circa 45% din conationali au declarat ca nu vor mai ceda impulsurilor de moment pentru a nu mai arunca banii pe lucruri inutile, in timp ce majoritatea europenilor si-au exprimat aceeasi vointa in proportie de 40%, potrivit unui studiu Deloitte. Totodata, 25% din romani si 33% din europeni se vor ghida dupa reduceri in cumpararea cadourilor.

Banii lichizi, darul ideal

Intre ceea ce-si doresc romanii sa primeasca si ceea ce gasesc sub brad in dimineata Craciunului este o diferenta destul de mare. Cel putin asta releva un studiu realizat de compania de cercetare de piata Deloitte, pe un esantion de 17.567 de persoane din 17 tari europene printre care si Romania.

Astfel, in topul cadourilor pe care si le doresc romanii se afla cosmeticele si parfumurile, 46% din respondenti indicand aceste produse ca fiind ideale pentru ei. Singurii care au mai indicat produsele cosmetice si parfumurile drept cadouri ideale sunt polonezii.

Majoritatea europenilor intervievati au aratat ca cel mai mult isi doresc carti - cetatenii din noua din cele 17 tari europene in care s-a realizat studiul optand in primul rand pentru acestea. Banii reprezinta cea de-a doua optiune a respondentilor, aproximativ 38% din ei sustinand ca fosnetul bancnotelor i-ar ajuta sa simta magia Craciunului.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: