Suedezii de la Reinspeed au prezentat conceptul auto electric UB

Data publicarii: 18-12-2009 | Auto

Desi Reinspeed este cunoscut mai mult pentru conceptele auto futuriste, de data aceasta compania suedeza a surprins publicul prin prezentarea primelor poze cu un viitor model construit pentru traficul urban.

UB, numele dat vehiculului, este acronim de la Urban Commuter, dimensiunile masinii fiind adecvate traficului aglomerat din marile orase. UB se vrea concurentul direct al Smart-ului, autoturism in doua locuri produs de Mercedes.

Modelul este controlat nu prin intermediul unui volan, ci printr-un joystick instalat in habitaclu, metoda tot mai des intalnita la concept-car-urile moderne. Alimentat cu baterii, Rinspeed UC ofera un cuplu maxim de 124 Nm si poate parcurge 120 kilometri inainte ca acumulatorii sa necesite reincarcarea. Viteza maxima este de 110 km/h.

O trasatura aparte a masinii consta in faptul ca isi poate purta pasagerii si pe distante mai mari, cu ajutorul cailor ferate. Constructorii au dezvoltat un sistem prin care masina lor poate fi urcata intr-o garnitura speciala de tren.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: