Angajatii inca nu sunt pregatiti sa lucreze de acasa

Data publicarii: 18-12-2009 | HR/Cariere

Mai putin de jumatate dintre angajati sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, potrivit unui studiu realizat de InsightExpress si Cisco.

Astfel, mai mult de jumatate dintre directorii de IT intervievati au declarat ca mai putin de 50% dintre angajatii lor nu sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, prin intermediul internetului. In plus, unul din cinci manageri considera ca nu exista niciun angajat in companie care sa poata lucra de la distanta. In acelasi timp, 38% dintre manageri considera ca lucrul de la distanta nu se numara printre prioritatile companiei.

Totodata, doar unul din cinci manageri considera ca firma lor este pregatita sa functioneze eficient in cazul in care se intampla ca angajatii sa nu poata ajunge la locul de munca.

Doar 15% dintre subiecti au declarat ca functionarea normala a companiei in cazul unei pandemii sau al unui dezastru natural se afla printre prioritati.

Potrivit raportului, cele mai multe companii se focuseaza doar pe functionarea eficienta in conditii normale de lucru, in ciuda faptului ca au facut o serie de investitii semnificative in device-uri (laptopuri, smartphone-uri si retele online private) care permit lucrul de la distanta.

O alta concluzie a studiului este ca pretul platit pentru suportul IT care sa permita functionarea eficienta a companiei in conditii dificile este mult mai mic decat pierderile posibile cauzate de dezastre naturale sau de pandemii, in cazul unui suport tehnic slab.

Totusi, 71% dintre manageri au declarat ca eficienta angajatilor in conditii normale este unul dintre motivele pentru care s-au livrat catre acestia dispozitive care sa permita lucrul de la distanta.

Dintre firmele care utilizeaza device-uri de lucru la distanta, doua treimi au raportat o crestere a eficientei angajatilor, iar in mai mult de jumatate dintre cazuri s-a observat o crestere a afacerii.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: