Cotidianul isi trage obloanele

Data publicarii: 22-12-2009 | Media

Angajatii ziarului au fost anuntati ieri ca, de la 1 ianuarie 2010, vor pleca acasa pentru ca publicatia va fi inchisa. Cornel Nistorescu, directorul "Cotidianul", a anuntat ieri in redactie ca ziarul va mai fi publicat doar pana la finele lui 2009. "Business Standard" nu mai apare de joi.

Conducerea trustului Realitatea-Catavencu a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca nu va mai edita ziarul "Cotidianul" de la inceputul anului viitor si ca, daca publicatia nu va gasi un investitor, va fi inchisa.

Dupa acest anunt, Cornel Nistorescu, directorul ziarului, si-a amagit angajatii spunandu-le ca ar fi gasit pe cineva interesat sa "bage bani" in editarea publicatiei.

Totusi, potrivit unor surse din interiorul redactiei, tot Nistorescu a anuntat ieri ca ultimul numar al ziarului va aparea pe 30 decembrie. Dupa aceasta data, cei aproximativ 20 de angajati vor pleca acasa.

In timp ce directorul "Cotidianul" a refuzat sa faca declaratii pentru "Adevarul", Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality din trust, a spus ca ziarul nu se va inchide, dar ca nu va mai fi editat de Realitatea-Catavencu: "De la inceputul anului viitor, va lua o pauza pana cand va gasi un investitor".

In ultimele zile, au aparut informatii potrivit carora Poligraf, compania care editeaza "Cotidianul", ar avea datorii de peste 400.000 de euro catre Editura Univers, pentru cartile distribuite impreuna cu ziarul. Potrivit surselor "Adevarul", Univers a desemnat un lichidator care va incerca sa recupereze datoria. Vasiliu a declarat ca lichidatorul va decide ce va face cu brandul "Cotidianul".

In ceea ce priveste cotidianul.ro, Dragos Stanca, seful diviziei de New Media a grupului, a declarat ca varianta online a ziarului va continua, "chiar daca numarul articolelor va scadea".

Ultima zi pentru "Business Standard"

Ultimul numar al publicatiei "Business Standard" va aparea joi. "Standard intra in pauza mai devreme pentru ca intre 23 decembrie si 1 ianuarie nu se mai face niciun business", a comentat Mihnea Vasiliu.

Potrivit lui Radu Soviani, redactor-sef al ziarului economic, o parte din angajati va continua sa lucreze pentru postul TV The Money Channel si o alta parte va trece la divizia online a trustului. Soviani nu a precizat insa cati din cei 80 de angajati vor ramane in grup. Pentru cea mai mare parte a lor, astazi este ultima zi de lucru.

Nici angajatii de la "Cotidianul" si nici cei de la "Business Standard" nu au fost anuntati ca ar primi salarii compensatorii. Potrivit declaratiilor lui Mihnea Vasiliu, cei care pleaca vor primi sume compensatorii conform legii. Adica doua sau trei salarii de baza, fara a se lua in calcul drepturile de autor.

Integral in Adevarul