Topul celor mai neprofitabile vanzari de imobiliare de lux din 2009

Data publicarii: 23-12-2009 | Imobiliare

In cursul acestui an, segmentul cel mai de sus al pietei de imobiliare a batut toate recordurile in materie de scadere a preturilor. S-a ajuns in situatia in care active de multe milioane de dolari cu greu au fost vandute, chiar in conditiile unor reduceri tarifare uriase. Printre cei care au simtit pe propriul buzunar consecintele crizei financiare se numara Nicolas Cage si Bernard Madoff, alaturi de jucatorul de baschet Shaquille O'Neal.

Cu cele 14 dormitoare, 13 bai si un bazin de 16 metri, Dunnellen Hall se impune ca o locuinta luxoasa. Suprafata locuibila a casei este de 2.034 mp, iar piatra folosita la constructia conacului dateaza din secolul al XV-lea si a fost adusa dintr-unul din vechile castele din Anglia. In 1983, imobilul a fost cumparat cu 9 mil. $, din care doua au fost cheltuite pe mobila. Unul dintre proprietari a fost Leona Helmsley, decedata in 2007. Fratele ei a scos casa la mezat. In anul 2008, Dunnellen Hall a fost evaluat la 125 mil. $ si la 75 mil. $ in noiembrie anul curent. A fost insa vandut cu numai 60 mil. $.

La Greenwich, in primele doua luni din 2009, preturile la imobiliare au scazut cu 46%, comparativ cu perioada similara din anul anterior.

Activele lui Nicolas Cage

La licitatie, casele lui Nicolas Cage au fost cumparate de banci cu 2,3 mil. $ si 2,2 mil. $, desi s-a pornit de la 3,7 mil. $ si 3,45 mil. $. Numai imobilul din Bel Air s-a ieftinit cu 35 mil. $, pana la 17,5 mil. $. Dar pana la urma, cumparatorul a oferit numai 15 mil. $. In valoare de 9 mil. $, apartamentul actorului a fost achizitionat cu 7 mil. $. Situatia financiara a castigatorului unui Oscar, in 1995, este atat de precara, incat el va fi nevoit, dupa toate probabilitatile, sa renunte inclusiv la castelul sau din Bath (8 mil. $), la locuinta din Rhode Island (12 mil. $) si la imobilul din Las Vegas (9,49 mil. $).

Problemele au aparut dupa descoperirea escrocheriilor facute de gestionarul averii sale. Pierderile se ridica la multe milioane de dolari. Cage l-a dat in judecata pe fostul sau angajat, sperand sa recupereze 20 de milioane de dolari.

Casele lui Bernard Madoff

In octombrie anul curent, din celula pe care o ocupa de aproape un an intr-una din inchisorile americane, Bernard Madoff, autorul uneia dintre cele mai mari escrocherii din lume, evaluata la aproape 65 mld. $, a urmarit cum creditorii lui au primit 9,41 mil. $ din vanzarea caselor sale din New York.

Pretul respectivei locuinte nu a depasit 8,75 mil. $, o suma mult prea mica fata de daunele provocate de fostul consultant de pe Wall Street. Valoarea casei lui Madoff de pe Upper East Side, cu o suprafata de 4.000 mp, a fost redusa de la 9,9 mil. $ la 8,9 mil. $, in timp ce edificiul din Palm-Beach, cu o suprafata de 8.700 mp si estimat la 11 mil. $, a fost scos la vanzare pentru numai 8,49 mil. $, cifra micsorata ulterior pana la 7,9 mil. $.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: