Zeci de milioane de dolari, piratati informatic de la Citigroup

Data publicarii: 23-12-2009 | International

Politia federala americana /FBI/ ancheteaza un atac cibernetic impotriva bancii americane Citigroup, care ar fi dus la furtul catorva zeci de milioane de dolari, relata - marti - cotidianul Wall Street Journal, provocand o dezmintire vehementa a grupului vizat, potrivit AFP.

Atacul, care ar fi fost efectuat in cursul verii de pirati avand legaturi cu mafia ruseasca, a vizat Citibank, o filiala a Citigroup care acopera activitati bancare in SUA, a precizat cotidianul financiar american, citand surse guvernamentale neidentificate.
Potrivit responsabililor citati de ziar, piratii au reusit sa atace si alte doua entitati americane, intre care o agentie guvernamentala nespecificata.

In afara de FBI, Agetia de Securitate Nationala /sectia de informatii a Pentagonului/ si Departamentul Securitatii Interne ancheteaza aceste atacuri, sustine cotidianul.

'Alegatiile Wall Street Journal despre o introducere in sistemul Citibank si despre pierderi consecutive sunt false', a dezmintit categoric banca intr-un comunicat. 'Orice alegatie ca FBI ar lucra asupra Citigroup si asupra unei brese in sistemul sau, soldata cu zeci de milioane de dolari pierduti este falsa', insista banca., afirmand ca 'nu a existat nicio falie si nicio pierdere asociata acesteia'.

'Luam in serios securitatea conturilor clientilor nostri si a sistemelor noastre. Luam masuri in continuu pentru a ne proteja clientii impotriva fraudei si avem procedee de detectare asigurate de tehnologia de varf pentru a impiedica activitatile frauduloase', a adaugat banca.

'Au existat ocazional - ca la, practic, toate institutiile financiare - cazuri de fraude sau imixtiune in sisteme terte care ne-au determinat sa luam masuri pentru a ne proteja clientii si Citibank. Dar contrar a ceea ce afirma Wall Street Journal marti - nu a existat nicio imixtiune in sistemul Citibank', conchide ea.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: