Bernie Madoff, internat in spitalul inchisorii

Data publicarii: 27-12-2009 | Diverse

Bernard Madoff, autorul uneia dintre cele mai mari fraude din istoria Statelor Unite, este internat de vinerea trecuta la spitalul inchisorii Butner din Carolina de Nord, unde isi ispaseste pedeapsa, a confirmat administratia penitenciara, fara a preciza motivele spitalizarii, transmit agentiile internationale de presa.

Madoff, detinutul cu numarul 61727-054 de la penitenciarul federal Butner, a fost transferat la centrul medical in ziua de 18 decembrie, a declarat un purtator de cuvant al administratiei.

'Motivele spitalizarii unui detinut pot fi numeroase, dar nu le putem specifica', a indicat acesta.

In urma cu cateva saptamani, administratia penitenciara a dezmintit zvonurile potrivit carora Madoff, in varsta de 71 de ani, ar suferi de cancer.

Inchisoarea Butner, construita in anul 2000, figureaza printre 'cele mai comode 10 penitenciare' din tara, potrivit unui clasament elaborat de revista Forbes.

Fostul finantist de pe Wall Street a fost condamnat la 150 ani de inchisoare in luna iunie pentru ca a orchestrat o gigantica schema piramidala, prin care mii de investitori au avut pierderi estimate de lichidatorul judiciar la 21,2 miliarde de dolari.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: