Revanzarea cadourilor de Craciun asalteaza internetul

Data publicarii: 28-12-2009 | Diverse

Site-urile de comercializare on line sunt asaltate de cadourile de Craciun nedorite pe care particularii vor sa le vanda. Este un fenomen care ia amploare in fiecare an, semnaleaza luni site-ul francez ZDNet.

Pierre Kosciusko-Morizet, PDG al PriceMinister, a afirmat pentru AFP ca, in raport cu anul trecut, site-ul inregistra deja o crestere de 30% a numarului de obiecte puse in vanzare de catre particulari. 'Inainte era mai greu sa te duci intr-un magazin ca sa ti se ramburseze costul unui cadou. Pe internet, nu trebuie decat cateva secunde pentru a pune o carte in vanzare', afirma acesta.

Actualele dificultati economice contribuie si ele la acest fenomen, a explicat purtatorul de cuvant al eBay care exploateaza aceasta nisa prin crearea unei sectii speciale pe pagina sa, numita 'Mos Craciun s-a inselat?'.

PriceMinister are o rubrica denumita fara menajamente 'Sunteti deceptionati de cadourile de Craciun?'. Produsele puse in mod obisnuit in vanzare sunt obiectele culturale (carti, CD-uri, DVD-uri, jocuri video). eBay precizeaza ca desi primele cadouri nedorite apar pe site inca din 25 sau 26 decembrie, perioada de revanzare se intinde pe mai multe saptamani, pana la sfarsitul lunii ianuarie.

AGERPRES