Care sunt cele mai bune profesii in 2010

Data publicarii: 07-01-2010 | HR/Cariere

Cei implicati in efectuarea de statistici si calculul probabilitatilor si al riscului au cea mai buna meserie in 2010 conform unui studiu realizat de Career.Cast.com, website specializat in recrutarea de personal.

In Statele Unite ale Americii un statistician castiga, in medie, 85.000 dolari pe an, iar meseria lui implica un efort fizic minim, o doza redusa de stres, un mediu de lucru placut, perspective bune de avansare in cariera si crestere a salariului, se arata in studiul preluat de Reuters.

Pe locurile urmatoare in clasamentul Career.Cast.com figureaza inginerii de sisteme informatice, analistii IT si biologii. Cele cinci criterii dupa care a fost intocmit topul au fost nivelul de stres, mediul de lucru, solicitarea fizica, venitul si perspectivele.

In coada clasamentului sunt muncitorii necalificati din industria petroliera, muncitorii forestieri, siderurgistii, fermierii si sudorii. Toate aceste activitati sunt extrem de instabile si remunerate cu mai putin de 30.000 de dolari pe an.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: