Vladescu: Taxa pe fast-food este o idee, deocamdata

Data publicarii: 07-01-2010 | Economie

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a afirmat astazi seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca taxa pe fast-food este o idee ce va fi analizata, insa in prezent reprezinta un subiect minor.

"Taxa pe fast-food este un subiect minor la momentul de fata, stiu ca este savuros pentru public, dar nu merita abordat. Deocamdata, taxa pe fast-food este o idee. Ramane sa vedem ce vom face pana la urma", a afirmat Vladescu, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste majorarea accizelor la carburanti, tigari si bauturi alcoolice, seful MFP a explicat faptul ca aceasta s-a facut in baza acordului de aderare semnat cu Uniunea Europeana.

Accizele la tigari, benzina fara plumb, motorina si electricitatea utilizata in scop comercial au crescut de la 1 ianuarie 2010, la acestea adaugandu-se si o majorare generata de calculul acestor taxe la un curs euro/leu mai mare cu circa 14 la suta fata de anul 2009

Vladescu: Pensiile nu pot fi majorate in 2010
    
Ministrul Finatelor Publice, Sebastian Vadescu, a mai afirmat ca in 2010 nu este posibila majorarea pensiilor, iar in 2011 va fi foarte greu de realizat.

Pentru ca sistemul este "perfect dezechilibrat", pensiile vor ramane asa cum sunt in acest moment, a spus Vladescu.

Oficialul MFP a mai spus ca, asa cum salariile si pensiile sunt inghetate in 2010, si sistemul de taxare va fi inghetat, iar cota unica si TVA nu vor fi majorate atat timp cat el detine portofoliul Finantelor.

Comisiile de specialitate din Parlament au avizat astazi majoarea punctului de pensie pentru 2010, desi Executivul a decis inghetarea pensiilor in acest an, conform angajamentelor cu FMI.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: