A fost infiintata Asociatia Nationala a Ghizilor din Romania

Data publicarii: 08-01-2010 | Turism

Asociatia Nationala a Ghizilor din Romania (ANGR) a fost infiintata, joi avand loc prima sesiune de comunicari organizata de asociatie, care isi propune totodata sa protejeze si sa promoveze ghizii atestati din Romania, potrivit unui comunicat emis de ANGR.

"Constituirea asociatiei reprezinta o cerinta a pietei de turism. Asociatia isi propune sa protejeze si sa promoveze ghizii atestati din Romania si sa ofere serviciile acestor touroperatorilor si agentiilor de turism din Romania, travel managerilor din corporatii etc", se arata in comunicatul asociatiei.

Discutiile de joi au facut referire la problemele direct legate de programele de circuit cultural din Romania, dar s-au axat si pe problemele de organizare si de derulare a programelor turistice, obligatiile fiind de contract si de prestatie a ghidului insotitor de grupuri.

"Expunerile au fost prezentate de Dr. Ing. Eugenia Kalisz, Arh. Mircea Savu, Ec. Mirela Iordache. Discutile s-au axat pe valorile culturale UNESCO din Romania si pe patrimoniul natural. In prezent, Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti organizeaza cursuri de masterat pentru turismul cultural in Romania. Cu aceasta ocazie, ghizii romani pot sa aiba acces la o disciplina echivalenta cu Ecole du Louvre, care le permite sa devina conferentiari de turism cultural", potrivit comunicatului ANGR.

De asemenea, au fost dezbatute ultimele amanunte referitoare la inregistrarea oficiala a Asociatiei Nationale a Ghizilor din Romania (ANGR).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: