Banca Timpului, promovata de primarul New York-ului

Data publicarii: 14-01-2010 | International

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, incearca sa gaseasca solutii pentru ca locuitorii orasului, sever afectati de criza economica globala, sa poata face fata cat mai bine provocarilor financiare, scrie cotidianul New York Daily News.

Recent, el a lansat o "Banca a Timpului", institutie bazata pe un concept economic mai vechi, insa utilizat pe o scara relativ restransa: cei care presteaza o ora de voluntariat sunt platiti in "dolari-timp", pe care ii pot cheltui ulterior pe alte servicii.

Locuitorii metropolei sunt incurajati sa-si creeze conturi pe site-ul bancii, www.nyc.gov/service, sa-si mentioneze talentele si sa le tranzactioneze alaturi de ceilalti participanti. Astfel, daca unul dintre aplicanti este priceput la gatit, poate da lectii altora, in schimbul unor ore de invatare a unei limbi straine.

Conform statisticilor, in momentul de fata exista peste 300 astfel de banci ale timpului in 22 de tari. In New York sunt deja inscrisi 80 de membri, iar cresterea somajului ar putea duce la marirea numarului in urmatoarele luni.

Redactia BankNews.ro