Unde investim banii pe timp de criza?

Data publicarii: 15-01-2010 | Afaceri

Daca ati fost econom si va ganditi la un plasament, trebuie sa luati in calcul mai multi factori. Pentru investitiile personale, specialistii va recomanda sa alegeti acea moneda in care veti face platile. Plasamentele speculative schimba insa, regulile.

"Pe deoparte, pe masura ce leul se apreciaza mai tare, potentialul de revenire creste, pe de alta parte, diferentialul de dobanzi intre cele doua monede, leu-euro, s-a diminuat substantial. Doar ca avantajul in favoarea leului s-a diminuat," considera Mihai Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Daca vreti sa investiti o suma mai mare, specialistii va recomanda: "instrumente cu venit fix pe termen lung avand in vedere ca tendinta pe dobanzi este in scadere. Din punctul acesta de vedere, titlurile de stat ar putea fi o investitie interesanta," sugereaza Radu Craciun, directorul de investitii Eureko Pensii.

Foarte importanta este si perioada pe care o alegeti pentru investitii. "Pana la un an eu as recomanda ca persoanele sa se uite in primul rand la depozitele bancare. Pentru un orizont de peste trei ani, actiunile pot fi foarte interesante ca si intrumente de investitii," este de parere Dorin Boboc, directorul de investitii Allianz-Tiriac Pensii Private.

Aproximativ 40% din economiile persoanelor fizice sunt in valuta, nivel neschimbat in ultimii ani. In cele mai multe cazuri, economisirea in valuta este vazuta drept un mijloc de protectie impotriva deprecierii leului, si nu o masura de optimizare a randamentelor.

Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: