Salariu de sef in Romania: 441.000 de euro pe an

Data publicarii: 15-01-2010 | Actualitate

Fosta sefa a Fondului Proprietatea a primit, anul trecut, 441.000 de euro din salariu, bonusuri si plati compensatorii.

Circa 12.200 de euro pe luna. Acesta este salariul pe care il lua lunar Daniela Lulache in perioada cat a ocupat postul de presedinte si director general al Fondului Proprietatea (FP), potrivit calculelor EVZ.

In declaratia de avere depusa la plecarea din functie, si postata pe site-ul companiei, fosta sefa a societatii mentioneaza ca, anul trecut, a obtinut aproape 1,87 milioane de lei (441.000 de euro).

"In aceasta suma sunt incluse indemnizatia de salariu pe anul 2009, bonusul de performanta pe 2008 si cel pe 2009, incasate anul trecut, si platile compensatorii echivalente cu 12 in demnizatii lunare", ne-a explicat Dana Lulache. Ea a lasat sa se inteleaga ca venitul ei lunar "era mult sub 15.000 de euro", dar ca se apropia de 12.000 de euro.

In decursul timpului, in presa au aparut zvonuri ca salariul lunar al fostei sefe de la FP s-ar cifra la 17.000 de euro. Lulache insa refuza sa-si faca publice veniturile din cauza unei clauze de confidentialitate.

Potrivit legislatiei, mandatul membrilor Directoratului este acordat pe o perioada de patru ani. "Functionarea Directoratului va fi stabilita prin regulile interne ale Directoratului, aprobate de Consiliul de Supraveghere", se mai spune in hotararea de guvern.

Astfel, Lulache si-a negociat un contract extrem de avantajos: in cazul incetarii mandatului inainte de termen, ea ar fi urmat sa primeasca plati compensatorii echivalente salariului pe un an. Ea s-a aflat la conducerea Fondului din mai 2008 pana in decembrie 2009.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: