Banca Mondiala l-a numit pe francezul Francois Rantrua country manager pentru Romania

Data publicarii: 17-01-2010 | Finante-Banci

Francezul Francois Rantrua a fost numit, din 15 ianuarie 2010, la conducerea biroului din Romania al Bancii Mondiale, dupa o perioada de circa trei luni in care interimatul a fost asigurat de Arntraud Hartmann, la incheierea mandatului lui Benoit Blarel, a anuntat institutia.

Rantrua, care va ocupa functia de country manager pentru Romania, in cadrul vicepresedintiei pentru Europa si Asia Centrala, a inceput sa lucreze la Banca Mondiala in 1997, ca expert in probleme de mediu, in cadrul vicepresedintiei africane a institutiei.

Noul director este inginer de profesie, a absolvit un program MBA la Harvard Business School si un alt MBA in finante corporatiste internationale, la facultatea pariziana Hautes Etudes Commerciales (Groupe HEC - ISA).

Printre functiile detinute de Rantrua se numara si cea de strateg-sef pe probleme corporatiste in cadrul Grupului de Strategii Corporate al Bancii Mondiale si director al biroului institutiei din Mauritania.

Noul director va avea ca prioritati "dialogul zilnic cu Executivul pe o gama larga de politici economice, inclusiv programul reformelor structurale, probleme regionale si administrarea portofoliului Bancii Mondiale, dar si asumarea unui rol strategic in implementarea strategiei de parteneriat si colaborarea cu ceilalti parteneri de dezvoltare - FMI, institutiile UE, sectorul privat si societatea civila", mai arata comunicatul de presa.

Banca Mondiala este parte a acordului extern de finantare incheiat de Romania cu FMI si Comisia Europeana.

NewsIn