Doua treimi dintre angajatorii britanici nu pun pret pe studii

Data publicarii: 18-01-2010 | HR/Cariere

Un sondaj realizat in Marea Britanie arata ca 61% dintre angajatori pun mai mult accent pe experienta candidatilor decat pe studiile acestora. Mai mult, 8% dintre cei chestionati au declarat ca diplomele prezentate de candidati sunt total inutile.

Studiul a fost realizat prin intervievarea a 1.561 directori de companii din Marea Britanie, la initiativa site-ului de job-uri pentru studenti, www.studentgems.com.

Concluziile sondajului sunt ingrijoratoare, in momentul de fata existand peste 3 milioane de studenti. Mai mult de jumatate dintre acestia vor avea serioase probleme in gasirea unui loc de munca adecvat domeniului studiat in timpul facultatii.

Unul din cinci angajatori a declarat ca ar angaja mai degraba un candidat cu doi ani de experienta, dar fara studii de specialitate, decat un absolvent de facultate, cu rezultate remarcabile, dar fara experienta.

Principalele industrii care valorizeaza mai mult experienta decat educatia sunt vanzarile, unde 72% dintre patrroni au admis ca prefera persoane experimentate, catering, cu 70%, design grafic, cu 69%, industria foto, 67%, asistenta sociala, 64%.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: