Impozitul Vladescu pe casa si teren

Data publicarii: 18-01-2010 | Finante-Banci

Sunt vizati in primul rand cei care isi etaleaza bogatia. Taxa nu ii va afecta si pe romanii cu venituri mici, sustine ministrul finantelor.

Impozitul pe casele si terenurile romanilor ar putea creste de la zeci sau sute de euro, in prezent, la cateva mii de euro, in urmatorii ani. Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice, a declarat ca doreste taxarea proprietatilor la valoarea lor reala, ceea ce ar conduce la cresterea nivelului impozitelor in zona miilor de euro.
 
In 2010, taxele locale au crescut deja in medie cu 20% fata de cele de anul trecut. "Din pacate, proprietatile in Romania nu sunt taxate la valoarea lor reala", a sustinut ministrul vineri, la o emisiune difuzata de Pro TV.

Oficialul a explicat: "Daca am duce aceste apartamente la valoarea lor de piata actuala, mai mica decat cea de acum doi ani, ne-am duce in zona zecilor de mii de euro, iar daca le-am taxa la valoarea lor reala, ar trebui sa ne ducem cu taxa in zona miilor de euro, ceea ce, din punct de vedere al veniturilor administratiilor locale, ar fi exceptional, ar permite dezvoltarea retelelor de apa si canalizare, drumuri mai bune si toate celelalte. Dar pentru veniturile acestor cetateni ar fi absolut imposibil de suportat".

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: