Topul celor mai impresionante peisaje din lume

Data publicarii: 19-01-2010 | Turism

Editorii revistei Travel & Leisure si-au propus sa identifice locurile cu cel mai mare potential turistic de pe glob, iar pentru aceasta s-au folosit atat de impresiile cititorilor, cat si de cifrele oficiale declarate de oficialitatile locale. Desi sunt mii de locuri cu urias potential turistic, Travel & Leisure a selectat doar opt dintre acestea.

1. Cliffs of Moher din Irlanda. Una dintre imaginile emblematice ale Irlandei, locul in care au fost filmate nenumarate productii cinematografice si adevarat magnet pentru turistii din intreaga lume. Vizitatorii pot privi Atlanticul de la o inaltime de 120 metri.

2. Marele Zid Chinezesc, uriasa constructie intinsa pe mai bine de 10.000 km. Este considerata una dintre cele mai complexe realizari ingineresti, care, odata cu liberalizarea regimului politic din China, a fost deschisa turistilor.

3. Orizontul Parisului. Supranumit si Orasul Luminilor, Parisul se afla in topul celor mai vizitate orase din lume. Istoria, arhitectura si nenumaratele puncte turistice atrag anual milioane de vizitatori. Editorii Travel & Leisure recomanda vizitarea Parisului in timpul iernii.

4. Matterhorn, Elvetia. Cel mai inalt varf muntos din Elvetia, care a facut de-a lungul timpului peste 500 de victime in randul celor care au incercat sa-l urce. Principalele poteci sunt deschise doar intre iulie si octombrie.

5. Marele Canion, creat de fluviul Colorado River prin saparea unui canal de eroziune a platoului inalt Colorado, este de circa 447 km lungime, variaza in latime intre 400 de metri si 24 de km si atinge o adancime maxima sub nivelul platoului de pana la 1.600 de metri.

6. Machu Picchu. Ruinele orasului Machu Picchu, redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume. Orasul, construit de incasi in secolul XV, era considerat un loc sacru.

7. Manastirea Cuibul Tigrului din Buthan. Se afla pe o stanca, la o altitudine de 3,120 metri, la 700 de metri deasupra vaii Paro. Numele ii vine de la legenda potrivit careia Padmasambhava (Guru Rinpoche) a ajus aici zburand pe spatele unui tigru. Manastirea include sapte temple care pot fi vizitate. A trecut prin cateva incendii dar recent a fost restaurata. Ascensiunea catre manastire se face pe jos.

8. Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de corali din lume cuprinzand aproximativ 3000 de recifuri si 300 de insule ce se intind de-a lungul a 2600 kilometri. Reciful este situat in Marea de Coral in apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Redactia BankNews.ro