Adevarul: Agentia NewsIn se inchide!

Data publicarii: 19-01-2010 | Media

Agentia de presa Newsin se inchide. Angajatii au fost anuntati luni ca li se vor  desface contractele de munca, dupa cum informeaza Impact News, citat de Adevarul.

Singurii care vor scapa de disponibilizari vor fi 10-20 de angajati care vor fi preluati de Realitatea Tv,  pentru a lucra  pe site-ul acestui post de stiri, sustin surse din cadrul agentiei.

Din circa 100 de angajati vor mai ramane maxim 20. Mesajul a fost comunicat de Catalina Chelu, cea propusa sa fie redactor sef, intr-o sedinta cu editorii. Ordinul ar fi venit de la Mihnea Vasiliu, noul sef interimar peste agentia pe cale sa se desfiinteze.

Agentia NewsIn a postat in cursul zilei de luni stiri ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, pana la ora 19.34. De la aceasta ora, fluxul redactorilor de la NewsIn a parut ca s-ar fi oprit timp de mai bine de 120 de minute nefiind scrisa nici macar o stire. In general, redactorii acestei agentii posteaza informatii cu o aproximatie de 5-10 minute intre articole, astfel ca aceasta perioada de "pauza" de peste 2 ore ar parea usor de explicat.

Cosmin Popa, director general NewsIn, si Adelina Radulescu, redactor-sef al agentiei, au demisionat, joi, dupa anuntul privind preluarea conducerii agentiei de catre Mihnea Vasiliu.

"Experienta mea profesionala imi permite sa anticipez foarte multe din ceea ce ar putea sa contina noul plan de business. Am cateva ganduri despre ce o sa fac, insa ele, in momentul de fata nu sunt concretizate. Am nevoie de o perioada de reflectie si sa ma concentrez mai mult pe competentele profesionale si mai putin pe bunavointa unor patroni de presa care au obiective mai mult sau mai putin limpezi", a explicat Popa.

Agentia de presa Newsin a fost lansata in 2006.

Adevarul