Fiscul cere asistenta FMI pentru taxarea averilor greu de justificat

Data publicarii: 20-01-2010 | Finante-Banci

Fiscul vrea sa impoziteze averile persoanelor foarte bogate care nu pot justifica veniturile si sunt suspecte de evaziune fiscala, astfel ca ANAF a solicitat deja FMI asistenta pentru elaborarea legislatiei, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

"Este vorba depre impozitarea acelor persoane foarte bogate care nu au nicio justificare a veniturilor, dar, de exemplu, au vila in Dorobanti. Se doreste identificarea celor mai bune solutii pentru colectarea impozitelor si taxelor de la astfel de persoane. Deocamdata nu avem cadrul legal pentru impozitare", au aratat sursele citate.

Potrivit surselor, o echipa de asistenta tehnica a FMI, alta decat misiunea de evaluare a acordului stand-by, va face intr-o prima etapa evaluarea legislatiei actuale. A doua etapa va presupune formularea de recomandari din partea institutiei internationale pentru elaborarea legislatiei.

O echipa de asistenta tehnica a FMI urmeaza sa vina, cel mai probabil, in luna februarie la Bucuresti, au adaugat sursele.

Referitor la acest subiect, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat recent ca "ar fi interesant" de aflat daca modul in care unele persoane foarte bogate au dobandit in mod licit averea. "Discutam de proprietatile de un anumit nivel si de oamenii bogati si mai ales discutam despre oamenii care-si afiseaza intr-un mod ostentativ bogatia fara ca sa fim siguri ca in spate exista o valoare reala si acele bunuri au fost dobandite in mod licit. Si poate o modalitate prin care fiecare sa arate cum a dobandit bogatia (...) ar fi interesant de facut", a declarat Vladescu, la o emisiune TV.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: