Cele mai romantice orase ascunse ale Europei

Data publicarii: 20-01-2010 | Turism

In preajma sarbatorii imprumutate a Sfantului Valentin, indragostitii sunt bombardati cu oferte turistice pentru Paris, Venetia sau Viena. Pentru cei care nu se lasa convinsi de succesul unei idile intr-un oras scump sau nu vor sa imparta saruturile lor cu privirile altor zeci de mii de cupluri vizitatoare, iata cateva orase mai putin cunoscute, care ar fi cadrul perfect pentru un schimb de sentimente. Bine ati venit la Gdansk, Tomsk si Antwerp!

ANTWERP - Orasul de diamant

Antwerp nu este un oras chiar mic, avand in vedere ca are peste 400.000 de locuitori. Trebuie spus de la bun inceput ca veti cunoaste un oras din nordul Belgiei, din regiunea flamanda.

Mare parte din farmecul din Antwerp se datoreaza cladirilor inaltate de patura bogata in secolul al XVI-lea si talentului desavarsit al lui Rubens, cu stilul sau baroc extravagant transpus in picturi pline de culoare si senzualitate.

Negustorii si industriasii au prosperat atat de rapid in secolul al XVI-lea incat orasul avea sa fie recunoscut pentru bogatia locuitorilor. Casele si sediile de institutii ridicate de ei aveau sa starneasca admiratia Vestului. Multe dintre aceste realizari deosebite inca impodobesc strazile Antwerpului de astazi, chiar daca forta distructiva a unui incendiu de la sfarsitul secolului XIX si a razboaielor din secolul urmator au marcat puternic estetica orasului.

In aceasta bucata de Belgie - unde oamenii au gasit solutii impotriva apelor care urca ambitios spre zona locuita - este contruit cel mai vechi zgarie-nori din Europa. Turnul Fermierilor (Boerentoren) are 87,5 metri si 26 de etaje, fiind construit in perioada interbelica, intre 1929 si 1932.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: