Fiscul american isi invata pe Youtube contributorii cum sa-si plateasca taxele

Data publicarii: 20-01-2010 | International

Printre milioanele de videoclipuri, stiri despre celebritati, filme facute in casa sau fragmente de emisiuni postate pe Youtube, americanii pot gasi si informatii pretioase despre modul cum isi pot achita datoriile fara sa riste penalizari, scrie AP.

Asta dupa ce Internal Revenue Service (IRS), institutia care se ocupa cu colectarea taxelor in Statele Unite ale Americii, si-a lansat propriul canal pe cunoscutul site de continut video. Functionarii IRS au postat deja cateva zeci de materiale prin care informeaza populatia despre credite, deduceri sau schimbari in politica de taxare.

"Prezenta pe Youtube a fost o decizie naturala. Vrem ca cetatenii sa fie bine informati, sa-si stie drepturile si sa nu se simta intimidati de formularele, in aparenta greu de inteles, cu care lucram", spue Terry Lemons, purtatorul de cuvant al agentiei.

Cele aproximativ 80 de filme au un minut si jumatate lungime, sunt in engleza, spaniola si in limbajul semnelor pentru persoanele cu deficiente de auz. De la lansare, canalul a fost vizitat deja de 230.000 oameni.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: