Bursa din Viena vrea sa faca noi achizitii in Europa de Est

Data publicarii: 22-01-2010 | Bursa

Wiener Boerse, operatorul bursei din Viena, este interesat sa achizitioneze mai multor burse, pentru a-si extinde detinerile in Europa de Est, insa nu este deocamdata angajat in discutii in acest sens, a declarat unul din directorii executivi, Michael Buhl, potrivit Bloomberg.

"Suntem pregatiti pentru alte preluari in regiune", a precizat Buhl.

In 2008, bursa din Viena a cumparat participatii semnificative in cadrul burselor din Budapesta, Praga si Ljubljana, pentru a forma o alianta care sa concureze cu marii sai rivali NYSE Euronext, Deutsche Boerse AG si Nasdaq OMX Group Inc.

Wiener Boerse este interesata de preluarea unor pachete majoritare, a adaugat si celalalt director executiv, Heinrich Schaller. "Nu ne intereseaza sa luam parte la o oferta publica initiala (IPO) si sa luam doar un pachet mic de actiuni", a explicat Schaller.

Bursa din Varsovia, cea mai mare din Europa Centrala, si-a propus sa ofere actiuni pe piata in ultimul trimestru din acest an, dupa ce a oprit vanzarea sa catre Deutsche Boerse AG in noiembrie.

Schaller a mai spus ca nu exista discutii pentru preluarea bursei din Varsovia.

In iulie 2009, Schaller spunea ca Wiener Boerse isi va mentine strategia de extindere prin achizitii, sperand sa preia, in urmatorii 3-5 ani, participatii in cadrul burselor din estul si sud-estul Europei, precum Romania si Bulgaria.

Bursa din Viena incearca sa integreze bursele in care detine deja participatii prin mutarea lor pe aceeasi platforma de tranzactionare XETRA in urmatorii doi ani.

NewsIn