Topul reclamatiilor facute de romani impotriva bancilor in 2009

Data publicarii: 25-01-2010 | Finante-Banci

Anul trecut, aproximativ 3.000 de romani au reclamat bancile la Protectia Consumatorilor, nemultumiti de comportamentul institutiilor ori de serviciile oferite. De pe lunga lista a problemelor puse pe tapet, majorarea dobanzii la creditele contractate i-a suparat pe cei mai multi reclamanti, potrivit datelor comunicate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la solicitarea Gandul.

Au fost insa si cazuri in care oamenii s-au simtit lezati in drepturile lor atunci cand banca nu a vrut sa le reesaloneze creditul pe timp de criza ori pur si simplu a refuzat sa le acorde un impumut, fara a motiva decizia. Altii s-au plans de calitatea operatiunilor cu cardul, dupa ce s-au trezit fara numerar in fata bancomatului, cu banii blocati in cont ori cu tranzactiile debitate de mai multe ori.

Bancherii, amendati cu 100.000 de euro in Bucuresti

Toate aceste probleme i-au costat insa destul de mult pe bancheri. In cursul anului 2009, numai la nivelul Capitalei, ANPC a amendat bancile cu 441.000 lei (aproximativ 105.000 euro), iar 650 de reclamatii si contracte de credit au ajuns pe rolul instantelor.

Nici cu un an inainte, relatia romanilor cu bancile nu a fost prea linistita. La nivel national, institutiile bancare au primit amenzi de peste 880.000 lei (aproape 240.000 euro), potrivit datelor Autoritatii.

Integral in Gandul