Bancherii si clientii lor, victimele judecatorilor

Data publicarii: 25-01-2010 | Finante-Banci

Nu de putine ori am auzit de romani executati silit de banci pentru ca nu si-au putut plati ratele, indiferent de credit.

In unele cazuri sunt debitori care merg cu garantia in mana la banca pentru a o preda, dar de aici mai departe bancherii se lovesc de incompetenta judecatorilor, potrivit revistei "Capital". Sursa citata spune ca mii de romani sunt obligati sa plateasca penalizari de-a dreptul ridicole din cauza unor autoritati care nu stiu sa-si faca treaba.
 
"Am ajuns in situatia de-a dreptul penibila in care clienti de-ai nostri vin si ne predau garantia, insa noi nu o putem executa din cauza deciziilor judecatoresti de multe ori aberante si nefondate", spune seful corpului executorilor bancari al Raiffeisen Bank, citat de "Capital". Alti specialisti juridici din domeniul bancar sustin ca intervalul mediu pentru emiterea termenului de incuviintare este de aproximativ doua luni.
 
"Au existat cazuri in care termenul stabilit de catre instanta a fost de patru luni", spun oficialii UniCredit. La acestea se mai adauga alte doua luni "necesare" redactarii si comunicarii incheierii de incuviintare.

Integral in Evenimentul Zilei