GM a vandut divizia Saab grupului Spyker, pentru 400 milioane dolari

Data publicarii: 27-01-2010 | International

General Motors a incheiat un acord cu grupul olandez Spyker pentru vanzarea diviziei suedeze Saab, in schimbul sumei de 400 milioane dolari (284 milioane euro), relateaza Les Echos.

Spyker va plati 74 milioane dolari in numerar si restul de 326 milioane dolari sub forma unor actiuni preferentiale in cadrul viitorului Saab Spyker Automobiles.

Spyker trebuie sa mai obtina un imprumut de 400 milioane dolari de la Banca Europeana de Investitii (BEI), garantat de statul suedez. "In conditii normale, grupul Saab ar fi cumparat Spyker", a declarat presedintele grupului olandez in cadrul unei conferinte.

General Motors si Spyker Cars "au ajuns la un acord pentru vanzarea Saab", a anuntat GM in cadrul unui comunicat, in care precizeaza ca Spyker va forma o noua societate, numita Saab Spyker Automobiles.

In cazul in care totul va decurge conform planurilor, vanzarea ar trebui sa fie finalizata la mijlocul lunii februarie. Tranzactia trebuie sa primeasca, insa, mai intai aprobarea autoritatilor suedeze si a celor europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: