Nunta - cateva mii de euro pentru o zi de distractie

Data publicarii: 29-01-2010 | Lifestyle

Au sau nu bani, cand vine vorba de organizarea nuntii, romanii nu se dau in laturi de la cheltuieli. Si cum costurile se ridica la cateva mii de euro, organizatorii de evenimente, carciumarii sau firmele de inchirieri limuzine se intrec in oferte pentru insuratei.

Cei care vor sa se casatoreasca trebuie sa stie, insa, ca evenimentul trebuie planificat cu aproape un an inainte. Nu neaparat din cauza banilor, ci a gradului de ocupare a localurilor disponibile.

Majoritatea restaurantelor care organizeaza nunti sunt deja rezervate pentru 2010. Odata stabilit numarul de invitati, se poate trece la inchirierea localului. Pe langa plata unui avans, care poate merge de la cateva sute de lei pana la cateva mii de euro, tariful se stabileste pe nuntas. In functie de dimensiunea salii, serviciile oferite sau tipurile de mancare oferite, meniul pleaca de la 60 de euro de persoana.

De la taxa de dop, la birul pe furculita

Unele restaurante nu accepta un numar de invitati mai mic decat capacitatea salii, astfel ca preturile se stabilesc in functie de numarul de participanti. Se pot face si diverse intelegeri. Spre exemplu, insurateii pot face economii aducand bautura de acasa. Problema este ca sunt si localuri care cer in schimb o "taxa de dop" pentru fiecare litru consumat. Nu este singura metoda prin care carciumarii incearca sa scoata ceva bani in plus. Pe langa banii ceruti pentru bacsisul ospatarilor, unii patroni cer si o taxa de... uzura a tacamurilor.

Pretul rochiei de mireasa pleaca de la 900 de lei si urca nelimitat pentru fiecare danteluta, broderie sau pietricica aplicata. In ceea ce priveste culorile, se pare ca miresele s-au cam saturat de clasicul alb, la mare cautare fiind modelele crem si ivoire.

Costumul de mire este ceva mai ieftin - peste 700 de lei, si are avantajul ca poate fi purtat mai mult de o seara. Cei care vor sa isi impresioneze invitatii pot inchiria o limuzina, o masina de epoca sau chiar o caleasca.

Pretul pentru o limuzina depinde de model si numarul de ore pentru care se inchiriaza. Spre exemplu, pentru 1.500 de lei mirii vor avea la dispozitie luxoasa masina pentru cinci ore. Cei care isi doresc o masina de epoca pot incerca, spre exemplu, Beauford classic tourer 1930 style cu tapiterie din piele negru-crem finisata intr-un lemn superb de cires. Costul este de 400 de euro pe eveniment si include soferul si combustibilul. Romanticii care vor sa inlocuiasca orezul cu eliberarea unor porumbei platesc intre 250 de lei pentru un pachet cu 10 porumbei voltati si 500 de lei pentru 10 porumbei voltati si 10 voiajori.

O alta gaselnita pentru impresionarea nuntasilor este fantana cu ciocolata. Preturile variaza in functie de tipul de ciocolata folosit, "etajele" fantanii sau numarul de persoane invitate. Spre exemplu, pentru un eveniment de 100 de persoane, costurile sunt in jur de 260 euro.

Daca banii cheltuiti nu au facut din ziua nuntii un eveniment de neuitat, puteti achizitiona un pachet foto-video. Costurile - intre 1200 lei si cateva mii de euro.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: