Cat va fi cursul la jumatatea anului. Pe ce cotatie pariaza bancherii

Data publicarii: 01-02-2010 | Finante-Banci

Dupa un inceput de an in forta, in care cursul a scazut de la 4,22 la 4,1 lei/euro, moneda nationala a intrat intr-o perioada de acalmie. Daca la finalul acestui an majoritatea bancherilor se asteapta ca un euro sa coste circa 4 lei, estimarile lor asupra cotatiei de la jumatatea acestui an sunt ceva mai pesimiste.

Astfel, 12 din cele mai importante 16 banci de pe piata locala mizeaza pe un curs de peste 4 lei pentru un euro la finele lui iunie, cel mai mare curs estimat fiind de 4,25 lei/euro, conform unui sondaj efectuat de Business Magazin in randul bancherilor, care va aparea in editia de miercuri a revistei.

Parerile bancherilor privind cursul de la jumatatea acestui an sunt departe de a fi asemanatoare, diferenta dintre cel mai mare curs, de 4,3, si cel mai mic, de 3,9, fiind de peste 10%.

Un curs mai mic ar reduce facturile la toate serviciile ale caror tarife sunt calculate in euro, cum ar fi abonamentele la telefonie sau internet, insa ar afecta exportatorii care, avand contracte in euro, vor incasa mai putini lei pe contractele de peste granita.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: