China ar putea deveni viitorul furnizor de energie al lumii

Data publicarii: 02-02-2010 | International

Daca diferitele forme de energie regenerabila vor lua locul surselor clasice, bazate, in momentul de fata, mai ales pe arderea hidrocarburilor, China va deveni noul Orient Mijlociu al lumii, scrie cotidianul american New York Times.

China deja a depasit tari cu traditie in domeniul energiei eoliene, precum Danemarca, Germania, Spania sau Statele Unite ale Americii, fiind in prezent cel mai mare producator de turbine destinate fermelor eoliene.

De asemenea, in ultimii doi ani s-a afirmat ca un concurent puternic pe piata panourilor solare, in scurt timp putand ajunge pe primul loc in lume si in acest domeniu. In plus, autoritatile chineze fac eforturi sustinute pentru construirea de noi centrale nucleare. Chiar si la capitolul energiei conventionale au un avans, chinezii detinand cele mai eficiente centrale pe baza de carbuni.

"Multe dintre echipamentele energetice vor avea inscriptia "Made in China". Incercarea lor de a domina sectorul industriei energiei regenerabile ar putea duce, in viitor, la schimbarea dependentei fata de petrolul arab, cu dependenta fata de tehnologiile chinezesti", spune K.K. Chan, presedintele Nature Elements Capital, fond privat cu investitii in energia regenerabila.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: