Bank Leumi le-Israel pune Romania la baza extinderii regionale

Data publicarii: 23-08-2006
Bank Leumi, una dintre cele mai puternice banci la nivel international si liderul pietei bancare din Israel, isi extinde prezenta in zona Europei Centrale si de Est, prin lansarea Bank Leumi Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma integrarii activitatilor de pe piata romaneasca, Bank Leumi detine, in prezent, 300 de sucursale si agentii in 22 de tari, active de aproximativ 60 miliarde USD si fonduri proprii de 3,7 miliarde USD.

“Consideram ca pietele bancare din cadrul unor state din Europa Centrala si de Est au devenit interesante pentru profilul bancii noastre. In Romania dorim sa dezvoltam o organizatie eficienta, care, beneficiind de suportul si expertiza grupului, sa ofere cele mai bune solutii financiare unui public tinta foarte bine determinat”, a declarat Eitan Raff, Presedintele grupului Bank Leumi-le Israel.

Domnul Doctor Segal Zalman a fost numit Presedinte al Consiliului de Administratie al Bank Leumi Romania iar Domnul Laurentiu Mitrache ocupa functia de Director General al Bank Leumi Romania.

Inainte de a ocupa functia de Presedinte al Bank Leumi Romania, Domnul Doctor Zalman Segal a detinut, in cei 47 de ani de cand s-a alaturat Grupului Leumi, pozitii importante, ultima functie detinuta fiind Chief Executive Officer Bank Leumi USA si sef de operatiuni al Bank Leumi Le-Israel in Continentul American (1989 – 2005).

"Strategia de dezvoltare Bank Leumi Romania se va concentra pe oferirea unor servicii si solutii financiar-bancare personalizate, adresate persoanelor fizice, IMM-urilor si marilor companii. Aceste servicii bancare personalizate vor fi construite pe baza experientei pe care Bank Leumi a acumulat-o in peste 100 de ani de activitate" - a declarat Doctor Zalman Segal, Presedinte al Consiliului de Administratie Bank Leumi Romania.

“Cu toate ca nivelul de competitivitate al pietei locale financiar-bancare este intr-o crestere exponentiala, planurile noastre de dezvoltare sunt foarte ambitioase. Vom majora capitalul social al bancii cu 50 milioane RON, iar prin implementarea unor strategii de afaceri inspirate de experienta internationala a grupului din care facem parte, vom realiza o majorare semnificativa a cotei de piata”, a adaugat Laurentiu Mitrache, Director General Bank Leumi Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: