Banca ceha Komercni a fost jefuita prin internet

Data publicarii: 23-08-2006
KomercniBanca ceha Komercni, apartinand Grupului Société Générale, a fost atacata, recent, de catre o retea internationala de piraterie virtuala, care a reusit sa retraga banii din conturile mai multor clienti, a scris, miercuri, cotidianul ceh Pravo, citat de AFP. Din moment ce politia a deschis o ancheta in acest caz, reprezentantii bancii au refuzat, miercuri, sa comenteze asupra incidentului, anuntand, prin purtatoarea de cuvant Romana Ondruskova ca vor publica un comunicat de presa abia la sfarsitul saptamanii, mai sustine Pravo.

Potrivit ziarului din Praga, un hacker a reusit sa intre in sistemul intern al bancii Komercni si a transferat, pe cale electronica, banii din conturile anumitor clienti, catre conturile altor clienti care erau, la randul lor, implicati in reteaua de piraterie si au retras, intr-un interval foarte scurt, sumele proaspat transferate, sub forma de bani lichizi.

Potrivit ziazului ceh, banii au luat, apoi, calea Marii Britanii, a Belgiei sau a Ucrainei. O companie de panificatie din Pilsen a pierdut, astfel, aproape 36.000 de euro, scrie Pravo.

Detinuta, in proportie de peste 60%, de acum cinci ani, de catre Société Générale, banca Komercni a inregistrat, in 2005, un profit net de 324 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, banca numara aproape 1,5 milioane de clienti.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: