Vom avea nevoie de permis sa folosim Internetul

Data publicarii: Astazi, 08-02-2010 | IT&C

Lumea are nevoie de un tratat prin care sa poata preveni transformarea atacurilor informatice in arme indrepate impotriva unei intregi natiuni, este de parere Hamadoun Toure, secretarul general al International Telecomunications Union (ITU), una dintre cele mai vechi organizatii din cadrul Natiunilor Unite.

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, Toure considera ca avem nevoie de un tratat care sa ne apere de un eventual "razboi pe internet". Conflictul declansat in China intre Guvernul de la Beijing si compania Google a fost prezent pe lista de discutii a Forumului, iar reprezentantii ITU au precizat ca riscul pentru astfel de atacuri creste anual.

"Un cyber-razboi poate avea efecte mai devastatoare decat un tsunami", a declarat Toure. In opinia sa, "fiecare tara depinde acum, la un nivel critic, de tehnologia informatica in domenii precum comertul, finantele publice, sanatatea, serviciile de urgenta si distributia de hrana".

Printre participanti s-a numarat si Craig Mundie, director de cercetare al Microsoft. Acesta a sustinut ideea introducerii unui "carnet de conducere" pentru utilizatorii de interent. "Daca vrei sa conduci o masina, trebuie sa ai un permis, o dovada ca masina este sigura si o asigurare. Pentru un internet mai sigur ar trebui adoptat acelasi principiu", este de parere Mundie.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: