Romani in raiul miliardarului Donald Trump

Data publicarii: 08-02-2010 | Lifestyle

La cel mai exclusivist club din Palm Beach (SUA), Mar-a-Lago, care apartine omului de afaceri american, o parte dintre angajati, fie ei ospatari sau manageri, vin de peste Ocean, din Romania. Cativa dintre angajatii lui Donald Trump povestesc ca viata in "regatul" miliardarului este riguroasa, asemenea unui ceas elvetian. Castigurile, de 15 dolari pe ora, sunt pe masura.

Oradeanul Daniel Cristea (31 de ani) isi incepe ziua la ora 9.00, citind ultimele vesti din tara. Il mai despart doua ore pana sa intre pe poarta de dupa care se intinde un palat somptuos. Isi pregateste costumul impecabil, si pornese spre munca, avand in gand vorba sefului sau: "Cine ajunge la timp, intarzie".

Tanarul este unul dintre romanii care lucreaza la renumitul club exclusivist a lui Donald Trump, din Palm Beach, Mar-a-Lago. Este al patrulea sezon de cand tanarul din Oradea ii serveste pe cei mai bogati oameni din America, intr-un lux greu de imaginat. Pentru privilegiul de a fi membrii, clientii platesc anual 430.000 de dolari.

In schimb, clientii beneficiaza de vile de lux, se pot relaxa la piscina ori la spa, pot juca tenis si pot mananca din cele mai alese feluri preparate culinare. Proprietatea lui Donald Trump se intinde pe opt hectare de teren, si este fosta casa de vacanta de iarna a miliardarului.

"Se cauta oameni cu daruire"

Tanarul oradean este ospatar si este platit cu 15 dolari pe ora. Ajunge sa castige peste 40.000 de dolari pe an, bani la care se adauga si bacsisul. Cu toate acestea, bacsisul nu este incurajat in cluburile lui Trump, deoarece regula este aceea ca membrii clubului sa nu se simta datori sa plateasca pentru o mai buna calitate, ci sa primeasca cea mai buna tratatie.

"Aici se cauta oameni care au o daruire in a face, in a construi ceva, sa aiba o atitudine placuta. Toate problemele sunt lasate la usa locului de munca", povesteste acesta Daniel.

Exigenta este mare, o spune si Adrian Man (32 de ani), un clujean care s-a intors anul trecut din Mar-a-Lago. A petrecut acolo trei sezoane. "Pe Donald Tump l-am intalnit mai des decat ma asteptam", marturiseste clujeanul, care sustine ca magnatul american isi petrece aproape fiecare sfarsit de saptamana pe domeniul din Florida.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: