Ce trebuie sa stiti despre cardurile de credit

Data publicarii: 09-02-2010 | Finante-Banci

Comisioanele pe care unele banci le practica la acest tip de produse sunt adesea omise in discutiile cu clientii.

Bancile au inceput sa isi caute noi clienti carora sa le acorde imprumuturi, principalul lor produs fiind cardul de credit. Astfel ca, daca sunteti tentati sa dati curs ofertei, trebuie, in primul rand, sa va ganditi la costurile pe care acest produs le implica si mai ales cu ce perioada de gratie vine.

Potrivit Conso.ro, putine sunt bancile care nu au comision de administrare pentru acestea numarandu-se Royal Bank of Scotland (RBS) si Romanian International Bank (RIB).

In schimb, cele mai mari comisioane se gasesc la UniCredit Tiriac Bank, 50 de lei, pentru Master- Card Standard Credit Europe Bank, Card Avantaj - 45 de lei si la Raiffeisen Bank 40 de lei (Card Standard), potrivit ofiterilor de credite de la respectivele banci.

Fiti atenti la comisioanele de retragere!

Daca posesorul cardului vrea sa scoata bani de la un ATM, de pe cardul de credit, trebuie sa stie ca in acest caz comisioanele sunt mult mai mari. Spre exemplu, la Garanti Bank, pentru a lua bani de pe Bonus Card se retine 1% plus 5 lei, din suma retrasa.

In cazul Alpha MasterCard Credit, comisionul este de 1%. La BRD Punct Card, se opresc 0,5% sau minimum 2 lei. Mai mult, retragerile de bani de pe cardul de credit nu au perioada de gratie, acestora aplicandu-li-se comisionul inca din momentul operatiunii.

Emiterea gratuita implica alte costuri

La capitolul taxa de emitere, mai toate bancile au renuntat la respectivul comision pentru a mai atrage clienti, dar au altele. Spre exemplu, pentru un Power Card de la BCR, taxa de emitere este zero lei, dar exista comisionul de deschidere de cont card de 24 de lei.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: