Noul Volvo S60 - imagini si informatii complete

Data publicarii: 10-02-2010 | Auto

Volvo a publicat marti toate informatiile si imaginile oficiale ale noii generatii S60, modelul cu care suedezii spera sa recastige publicul premium. Gandit pentru a fi un best-seller asemeni predecesorului sau, care a totalizat peste un milion de comenzi, noul S60 vine cu o filosofie de design noua si trasaturi tipic scandinave atat la interior cat si la exterior.

Comunicatul de presa aminteste si de performantele bune in materie de manevrabilitate, voci din interiorul Volvo afirmand in trecut ca sedanul este cea mai dinamica masina din istoria producatorului suedez. Pentru a imbunatati tinuta de drum, Volvo a folosit o platforma extinsa a actualului Mondeo, pe care a operat o serie de modificari importante la nivelul suspensiilor, structurii metalice si al amortizoarelor.

S60 va impresiona prin precizia directiei si prin rigiditatea caroseriei care ofera astfel o tinuta de drum mai ferma. Pentru a fi insa pe gustul tuturor, suedezii au reusit sa obtina doua tipuri de comportament pentru sedanul de clasa medie: unul Dynamic si unul Comfort. Pe piata din Europa clientii se vor bucura de setarea Dynamic in standard, Comfort fiind pe lista de optiuni. Pe pietele din SUA si Asia lucrurile vor sta invers.

Sub capota se vor afla doua propulsoare pe benzina si doua dieseluri, familiare deja fanilor brandului. Este vorba despre unitatea cu sase cilindri in linie de 3.0 litri capabila sa ofere 304 cai putere si de propulsorul cu patru cilindri de 2.0 litri turbo, dispus sa livreze pana la 203 cai putere. Dieselurile cu cinci cilindri pot fi comandate in versiunile de 163 si 205 cai putere.

Gama de motorizari se va largi pe parcursul anului cu inca patru propulsoare, dintre care doua unitati pe benzina, unul de 2.0 litri si 240 de cai putere si celalalt de 1.6 litri si 180 de cai putere.

Constructorul suedez este recunoscut pe plan mondial pentru progresele sale in materie de siguranta, drept pentru care S60 va prelua toate tehnologiile de acest tip proiectate de inginerii suedezi. O noutate absoluta reprezinta sistemul Pedestrian Detection, care, asa cum o spune si numele, detecteaza iminenta unui impact cu pietonii si franeaza inaintea soferului. Sistemul va fi completate si de celebrul City Safety, care aplica frana atunci cand simte iminenta unui impact cu autovehiculul din fata.

Peter Horbury, designerul sef Volvo, declara in comunicatul de presa ca S60 reprezinta piesa care completeaza procesul de modernizare al Volvo. "Pe viitor avem datoria de a face pasi mai mari in industria auto. Avem in acest moment un procent din piata globala, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne facem recunoscuti", a incheiat Horbury.

Volvo planuieste sa vanda in primul an de existenta al noului S60 aproximativ 90.000 de unitati. Cifra ar putea creste pe parcurs pana la 110.000 de unitati pe an.

  • Volvo S60 1

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 2

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 3

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 4

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 5

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 6

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 7

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 8

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 9

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 10

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 11

    Volvo S60 - click pe poza

  • Volvo S60 12

    Volvo S60 - click pe poza

Automarket.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: