Romanii din Spania nu au nevoie de asigurare privata de sanatate

Data publicarii: 23-08-2006
Romanii care lucreaza in Spania nu au nevoie de de asigurari private de sanatate, intrucat beneficiaza, ca orice cetatean spaniol, de asistenta medicala gratuita oferita de aceasta tara. Romanii care lucreaza legal in Spania primesc asistenta medicala gratuita ca orice cetatean spaniol, a declarat ieri ministrul sanatatii din Spania, Elena Salgado Mendez, citat de Evenimentul Zilei. Pachetul de servicii publice din Spania este cel mai amplu din lume, iar la aceste servicii au acces toti cetatenii straini de la noi din tara, cu acte legale, chiar daca au contracte temporare.

In niciun caz romanii din Spania nu au nevoie de asigurari private, a explicat ministrul spaniol intr-o conferinta de presa tinuta la Bucuresti, la sediul Ministerului Sanatatii.

Pe de alta parte, cetatenii care locuiesc ilegal pe teritoriul Spaniei au dreptul la servicii medicale gratuite numai in cazuri de urgenta, pentru femeile insarcinate si copiii mai mici de 14 ani, pana isi pun la punct toate actele.

Mendez sustine ca autoritatile iberice nu fac nicio diferenta de tratament intre un cetatean spaniol si unul strain. Daca s-ar produce un astfel de caz, centrul unde s-ar face aceasta diferenta ar fi sanctionat. Pana acum, nu avem nicio dovada ca o astfel de situatie s-ar fi produs, a mai spus ministrul.

El nu a putut preciza numarul romanilor care nu au asigurari de sanatate, dar a adaugat ca in Spania sunt inregistrati oficial in jur de 350.000 de romani.

Sursa: Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: