Google Buzz aduce Facebook si Twitter direct pe Gmail

Data publicarii: 11-02-2010 | IT&C

Gigantul online Google isi foloseste uriasa retea de utilizatori Gmail pentru a prinde din urma liderii retelelor de socializare Facebook si Twitter. Google Buzz, noul serviciu lansat de Google marti, permite utilizatorilor sa transmita rapid mesaje, linkuri Web si fotografii tuturor prietenilor si colegilor, direct pe Gmail, cel mai popular produs al companiei.

De asemenea, caracteristicile noii retele de socializare sunt compatibile cu dispozitivele mobile, precum smartphone-urilebazate pe sistemul de operare Google's Android.

Noua tehnologie Google imita unele dintre caracteristicile cheie ale popularelor servicii de socializare Facebook si Twitter, care reprezinta o provocare din ce in ce mai mare pentru Google, in ceea ce priveste timpul petrecut online de utilizatori.

Integrand Buzz direct in Gmail, Google spera sa propulsese propria retea de socializare, beneficiind de numarul mare de utilizatori ai serviciului de email.

"In spatele Gmail, oricum s-a aflat mereu o gigantica retea sociala", a explicat Todd Jackson, Google Product Manager, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri.

Gmail ocupa locul al treilea in randul celor mai popular servicii de email din lume, cu 176,5 milioane de vizitatori unici in Decembrie, potrivit comScore, fiind devansat de Hotmail de la Microsoft si de Yahoo Mail, care au avut 369,2 milioane, respectiv 303,7 milioane de vizitatori unici.

Utilizatorii Gmail se vor putea folosi efectiv de noul Buzz incepand cu zilele urmatoare.

Integral in Gandul