Se vor cumpara mai multe masini hibride in 2010?

Data publicarii: 12-02-2010 | Auto

Segmentul de masini propulsate de motoare hibride are cele mai mari sanse sa creasca anul acesta in Romania, pe fondul introducerii taxei auto, care creste preturile masinilor cu motorizare Euro 4.

Cu toate ca nu au scapat de scaderile care in 2009 au afectat piata auto locala, vanzarile de masini hibride - dotate cu un motor clasic, pe benzina, si unul pe curent - ar putea urca usor anul acesta, dar vor reprezenta in continuare sub 1% din piata totala.

In 2009, Toyota a vandut doar 17 hibride, fata de 68 acum doi ani. De la introducerea spre vanzare a primelor modele hibride in Romania, in 2006, numarul masinilor de acest tip cumparate in tara a ajuns abia la 349. Toyota, de exemplu, cel mai mare constructor de masini hibride, a vandut la nivel mondial, in 12 ani, peste doua milioane de vehicule din gama Prius, cel mai cunoscut hibrid din lume.

In Romania insa au ajuns doar 134 de bucati, de cand au introdus modelul si pe piata locala, in 2006.

Celelalte doua marci din piata care vin si in variante echipate cu motoare hibride sunt Lexus (marca de lux a Toyota) si Honda. Pana acum Lexus a vandut 181 de hibride, in timp ce Honda doar 34.

Money.ro